Hizmetlerimiz

Aşevi

Allahu Teâla Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bizden yoksulları doyurmamızı istiyor, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bizden yoksulları doyurmamızı istiyor. En güzel infaktan biri olan yemek ikramını günlük yüzlerce kişiye dağıtım yapan aşevimizde yardıma muhtaç bir kardeşinizi doyurabilmek için vakfımızı aracı kılarak mazlumları sevindirebilirsiniz.

Yetim

Yetimlerimiz Yalnız Değil; savaş, doğal afet, kaza ve hastalık gibi değişik sebeplerle babasını kaybetmiş, kendisine sahip çıkacak yakını bulunmayan, bulunsa dahi yardıma ihtiyacı olan çocuklara destek olma kapsamında vakfımız faaliyetlerine devam etmektedir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) de “Ben ve yetimi himaye eden kimse cennette beraberiz” buyurarak yetime yardım edilmesi, kol-kanat gerilmesinin önemini ifade ediyor.

Kumanya

İnsanlığın bu en önemli sorununun bilincinde olarak hayata geçirilen Sofralarda Bereket Olsun kampanyasıyla ihtiyaç sahibi ailelere erzak kolisi ulaştırmaktayız. Maddi durumu iyi olmayan ve bu nedenden dolayı yiyecek ve gıda konusunda sıkıntı yaşayan yoksul kardeşlerimize göndereceğimiz kumanya bağışı yardımları ile, onların da bu gıda endişesi bir nebzede olsa hafifletebiliriz.
     Yaklaşık bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırladığımız kumanya kolilerimizi ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar giderek ulaştırıyoruz.

Eğitim

Çocuk büyüten herkes eğitimin her aşamasındaki zorluğu iyi bilir. Özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarını farklı bir kentte okutmaları yüksek meblağlara ulaşabiliyor. Ülkemizde maalesef her yıl binlerce çocuk maddi zorluklardan dolayı eğitimine ara vermek zorunda kalıyor. Bu çocuklarımızın eğitimleri için tek çare burs veren hayırseverler oluyor. İhtiyaç sahibi öğrencilere sizin de desteğinizle burs imkanı sağlıyoruz.

Kurban

Vakfımız ibadet şuuru ve bilinci ile keseceğiniz adak, akika, şükür ve şifa kurbanı emanetlerinizi başta yurt içinde Aşevimizde, yurt dışında Afrika ve Asya olmak üzere insani ve İslâmi hassasiyetlere titizlikle riayet ederek veteriner hekim ve kendi personelleri nezaretinde dini hassasiyetlere titizlikle riayet ederek kurbanlarınızı emanet bilinciyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz.

Su Kuyusu

Hayırsever vatandaşlarımızın yaptığı su kuyusu bağışlarıyla suya ihtiyaç duyulan bölgelerde su kuyusu açarak susuzluk sorununun giderilmesini sağlıyoruz. Aldığımız bağışları temiz su kuyuları açmak üzere değerlendiriyoruz ve vakfımız aracılığıyla insanların din kardeşlerine yardımcı olmalarına aracı oluyoruz. Aileniz, arkadaş grubunuz, iş arkadaşlarınız veya akrabalarınızla bir araya gelerek su kuyusu açtırabilir ya da su kuyusu fonuna dilediğiniz miktarda bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin suya kavuşması için gerekli çalışmalara destek olabilirsiniz.

Kuran-ı Kerim

İlim talebelerimiz için Kur’ân-ı Kerim bağışında bulunup, onların okuduğu her bir harften sevap kazanabilirsiniz.

İlme gönül vermiş yürekler yetiştirmek İslam’ın geleceği için son derece önemlidir. İlme açılan yolda talebelerin yanındaki pusula ise göğüslerindeki iman ile birlikte Kur’ân-ı Kerim’dir. Onların kutlu yollarını aydınlatan ışıkta pay sahibi olmak için sizler de bir talebeye Kur’ân-ı Kerim hediye edebilirsiniz.

“Sadaka vermekte acele edin. Çünkü belâ, sadakanın önüne geçemez.”

(Heysemî, Mecmau’z-Zevâid, III, 110)

Faaliyetlerimiz

YETİM GİYDİRME

Yetimlerimiz Yalnız Değil; savaş, doğal afet, kaza ve hastalık gibi değişik sebeplerle babasını kaybetmiş, kendisine sahip çıkacak yakını bulunmayan, bulunsa dahi yardıma ihtiyacı olan çocuklara destek olma kapsamında vakfımız  bu yetimlerin giysi ve ayakkabı ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

ÇORBA İKRAMI

Bir tas çorba ikram ederek kardeşliği-paylaşmayı-merhameti bir nebze yaşatmayı hedefleyen yüzlerce insana çorba ikram edip, duasını almaya vesile oluyor.

KÖMÜR YARDIMI

Zorlu kış şartlarında evine kömür alamayan zor durumdaki ailelere, yetimlere ve ihtiyaç sahiplerinin tespitini yaparak. Kış dönemi boyunca yetecek kadar yakacak yardımını sizlerin de katkılarıyla bir nebzede olsa onları ısıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Shopping Cart
Alışveriş sepeti0
Sepette ürün yok!
Alışverişe devam et
İletişime Geç
Merhaba 👋
Bağışlar hakkında detaylı bilgi almak için bize yazın.